Τι θα χρειαστείτε
- 10 μικρά μήλα (φιρίκια)
- 2-3 κούπες ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
- Λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Νερό
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σ' ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό να βράζουν, μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο σιρόπι. Στο τέλος, προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Βήμα 2ο
Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα μήλα. Τρυπάμε το καθένα στην κορυφή τους με ένα ξυλάκι (για σουβλάκια) και στη συνέχεια, τα βουτάμε στο σιρόπι.
Βήμα 3ο
Στρώνουμε σ' ένα ταψάκι λαδόκολλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά για περίπου 2-3 ώρες!
Τip: Για να δαγκώνονται εύκολα, όταν βουτάμε τα μήλα στο σιρόπι, τα κρατάμε από το ξυλάκι και φροντίζουμε να μην έχουν παχύ στρώμα καραμέλας πάνω τους.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: cookpad.com