Αυγά
Εδώ είναι ένας άλλος τρόπος για να ελέγξετε την ποιότητα ενός αυγού είναι να το τοποθετήσετε με το κέλυφος μέσα σε νερό. Αν μείνει στον πάτο, σημαίνει πως είναι φρέσκο. Εάν ανέβει ολόκληρο στην επιφάνεια του νερού, καλό είναι να το πετάξετε.
Γιαούρτι
Μερικές φορές πετάμε προϊόντα που είναι ακόμα καλά για κατανάλωση. Για παράδειγμα, όταν εμφανίζεται ένα στρώμα υγρού πάνω από το γιαούρτι, μερικές φορές το πετάμε αν και μπορεί να καταναλωθεί. Μάλιστα, το υγρό που συγκεντρώνεται στην επιφάνεια του γιαουρτιού έχει θρεπτικά συστατικά. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ανακατέψετε το γιαούρτι και να το φάτε!
Ψάρι
Ελέγχετε πάντα την υφή του ψαριού πριν το αγοράσετε. Πιέστε προς τα κάτω το σώμα του με το δάχτυλό σας. Το κρέας πρέπει να επιστρέψει στο προηγούμενο σχήμα και τα λέπια να είναι σφιχτά. Επίσης, ελέγξτε τα μάτια του ψαριού τα οποία δεν πρέπει είναι προς τα μέσα και να έχουν λευκό χρώμα.
Κοτόπουλο
Όταν επιλέγετε κοτόπουλο, προτιμήστε τα κομμάτια που δεν έχουν πολλά υγρά. Εάν βγάλετε ένα κοτόπουλο από την κατάψυξη και δείτε ότι έχει συσσωρευτεί πολύς πάγος γύρω του, σαν να το είχατε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, δεν είναι ασφαλές να το φάτε. Επίσης, αποφύγετε το κοτόπουλο που το δέρμα του κοκκινίζει.
Κρεμμύδια
Πάρτε ένα κρεμμύδι και ελέγξτε το αφαιρώντας τη φλούδα του. Αν υπάρχουν λεκέδες που μοιάζουν ξεθωριασμένοι, σημαίνει ότι υπάρχει μούχλα στο κρεμμύδι. Καλύτερα να μην το αγοράσετε.
Λεμόνια
Είναι εύκολο να ελέγξετε την καταλληλόλητα ενός λεμονιού με το μάτι. Το πλούσιο κίτρινο χρώμα και η απαλή υφή είναι σημάδια ότι ο καρπός είναι ώριμος. Εάν το χρώμα του είναι απαλό κίτρινο ή πρασινίζει, ακόμα δεν είναι αρκετά γινομένο.
Πηγή: brightside.me