Τι χρειαζόμαστε
Για τη ζύμη:
- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 16 γραμμάρια μαγιά ξηρή
- 400 ml νερό χλιαρό
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Για την επικάλυψη:
- 70 γραμμάρια μπέικον σε λωρίδες
- 1/4 της κούπας πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο (και δύο έξτρα κουταλιές της σούπας)
- 80 γραμμάρια μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες
- 1 ή 2 αυγά σπασμένα σε ένα μπολ (όχι χτυπημένα)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Τι κάνουμε
Βήμα 1ο
Σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αν κολλάει στο χέρι, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Όταν δεν κολλάει πια, το παίρνουμε στα χέρια και ζυμώνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει απαλό και ελαστικό. Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και ξαναζυμώνουμε. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
Βήμα 2ο
Σ’ ένα τηγάνι, σωτάρουμε το μπέικον σε λίγο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά (όσο να μη στεγνώσει), το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και το βάζουμε στην άκρη.
Βήμα 3ο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240 βαθμούς.
Παίρνουμε το ζυμάρι και, πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε ένα χοντρό φύλο σε σχήμα δίσκου ή ορθογώνιο (αναλόγως το ταψί μας). Στο ταψί, πάνω σε λαδόκολλα, τοποθετούμε το φύλλο και το ανοίγουμε με την παλάμη να καλύψει την επιφάνεια. Κατόπιν, τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα.
Βήμα 4ο
Πασπαλίζουμε με πεκορίνο να πάει παντού, και προσθέτουμε το μπέικον, τη μοτσαρέλα και τέλος, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνουμε την πίτσα μας στο μεσαίο ράφι του φούρνου μέχρι να ροδίσει η κρούστα. Τη βγάζουμε και προσθέτουμε στην επιφάνεια τα αυγά γέρνοντας σιγά σιγά το μπολ ώστε να μη σπάσουν.
Μόλις τα αυγά γίνουν μελάτα (μετά από 2-3 λεπτά), βγάζουμε την πίτσα απ’ τον φούρνο, πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!