Για να μην πετάξετε ποτέ ξανά φαγητό: 3 συνταγές με… ό,τι σας περίσσεψε

Load more
Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πετάξουμε φαγητό που περίσσεψε επειδή δεν το τρώει κανείς; Και πάντα λέμε ότι δεν θα αφήσουμε να ξανασυμβεί, όμως ξανασυμβαίνει και φτου και απ’ την αρχή! Οι λύσεις είναι δύο, είτε να φτιάχνουμε ακριβώς όσο φαγητό τρώμε – πράγμα δύσκολο – είτε να φτιάχνουμε κάτι άλλο με πρώτη ύλη το φαγητό που περίσσεψε. Να το ανακυκλώνουμε δηλαδή αντί να το πετάμε. Ορίστε μερικές απλές ιδέες για να ξεκινήσετε: ένα κυρίως, μια σαλάτα και ένα γλυκό.

Φριτάτα με μπριζόλα και πουρέ

Τι χρειαζόμαστε

Τι κάνουμε

Σ’ ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά. Κατόπιν, προσθέτουμε το κρέας, τον πουρέ, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και το αλατοπίπερο και, ανακατεύουμε. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Μόλις γίνει διάφανο, ρίχνμουμε το μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με τυρί, μαϊντανό και κρεμμυδάκι, σκεπάζουμε με το καπάκι και περιμένουμε να ψηθεί η φριτάτα μας καλά μέσα-έξω.

Σαλάτα με ρύζι σπυρωτό

Τι χρειαζόμαστε

Τι κάνουμε

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο το ξύδι και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Ραντίζουμε με μπαλσαμικό ξύδι, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Καριόκες με μπαγιάτικο τσουρέκι

Τι χρειαζόμαστε

Τι κάνουμε

Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και στο μεταξύ βράζουμε την κρέμα γάλακτος. Όταν αυτή φτάσει στο σημείο βρασμού (όταν βγάλει τις πρώτες φουσκάλες) τη χύνουμε στο μπολ με την κουβερτούρα, περιμένουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Αλέθουμε το μπαγιάτικο τσουρέκι στο μούλτι και το ρίχνουμε σ’ ένα μπολ, όπου το ανακατέυουμε με τα καρύδια και το κακάο. Κατόπιν, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το μείγμα κρέμας γάλακτος-κουβερτούρας και το κονιάκ και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε μια ζύμη. Βάζουμε το μείγμα σε διαφανή μεμβράνη, τυλίγουμε σε ρολό, σαν να ήταν μωσαϊκό, και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες να σφίξει. Όταν το βγάλουμε, το κόβουμε σε ροδέλες.

Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε μέσα τις ροδέλες μέχρι να καλυφθούν με σοκολάτα και να γίνουν καριόκες. Κάθε καριόκα που βγάζουμε, την αφήνουμε σε σχάρα ή λαδόκολλα μέχρι να σφίξει η επικάλυψη. Κατόπιν βάζουμε τις καριόκες στο ψυγείο να κρυώσουν και απολαμβάνουμε κατά βούληση. (Πηγή: argiro.gr)

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων