Τι χρειάζεστε
250 γραμμάρια φουντούκια
180 γραμμάρια μέλι
40 γραμμάρια κακάο
100 γραμμάρια γάλα
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
Προαιρετικά: 170 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Τοποθετήστε τα φουντούκια σε ένα ταψί και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα) για περίπου 10-12 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά και τρίψτε τα με τα χέρια σας μέχρι να αφαιρεθεί η φλούδα τους.
Βήμα 2ο
Χτυπήστε τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Εναλλακτικά, μπορείτε να αφήσετε και κάποια κομμάτια για πιο τραγανή υφή.
Βήμα 3ο
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάστε και αν χρειάζεται συμπληρώστε κάποιο από τα υλικά, σύμφωνα με το γούστο σας.
Βήμα 4ο
Αποθηκεύστε το μείγμα σε γυάλινο βάζο και διατηρείστε το στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή: Littlespicejar.com