4 πεντανόστιμες καλοκαιρινές σαλάτες με φρούτα που θα σας χορτάσουν

Load more
Λίγο η ζέστη και το άγχος να μην παχύνουμε τώρα στις διακοπές, μας κάνουν πιο συγκρατημένες στο φαγητό. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να στερούμαστε, αφού με αυτές τις σαλάτες που συνδυάζουν φρούτα και χορταίνουμε και μπορούμε να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας.

Κινόα με γαρίδες και βατόμουρα

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Aρχικά, προετοιμάζουμε τη σάλτσα βασιλικού συνδυάζοντας τον βασιλικό, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi, αλατωπιπερώνουμε και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

Βήμα 2ο

Ξεπλένουμε πολύ καλά την κινόα με κρύο νερό και στη συνέχεια βράζουμε σε μέτρια με χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και μόλις βράσει βάζουμε επιπλέον το πράσινο κρεμμύδι και τη σάλτσα βασιλικού. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3ο

Στο μεταξύ, ρίχνουμε τις γαρίδες με 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα βασιλικού σε ένα βαθύ τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Τις ψήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 4ο

Προσθέτουμε το μαρούλι σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα. Βάζουμε την κινόα, τις γαρίδες, το πεπόνι, τα βατόμουρα και τις ντομάτες και για το σερβίρισμα προσθέτουμε τα βότανα.

Πηγή: iowagirleats.com

Καρπουζοσαλάτα με φέτα και μέντα

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 2ο

Ρίχνουμε το dressing πάνω από το παγωμένα κομμάτια καρπουζιού μαζί μετα φύλλα μέντας. Πασπαλίζουμε τη θρυμματισμένη φέτα και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: daringgourmet.com

Σαλάτα με κοτόπουλο, φράουλες και αβοκάντο

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Αλατωπιπερώνουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε για 6 λεπτά σε μέτρια φωτιά, από την κάθε πλευρά. Στο μεταξύ, ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ τη ζάχαρη, το μπαλσάμικο και το νερό. Έπειτα, το προσθέτουμε στο κοτόπουλο και αφήνουμε να περάσουν 4 λεπτάκια ακόμη.

Βήμα 2ο

Σ’ ένα ποτήρι ανακατεύουμε τη μουστάρδι με το θυμάρι. Στη σαλατιέρα μας τοποθετούμε πρώτα τη ρόκα, στη συνέχεια τις φράουλες και το αβοκάντο και τέλος, το κρεμμύδι. Κόβουμε σε φέτες το κοτόπουλο και το βάζουμε από πάνω.

Βήμα 3ο

Πασπαλίζουμε με τα φυστίκια και ρίχνουμε το dressing μουστάρδας.

Πηγή: recipegirl.com

Πατζαροσαλάτα με φέτα και raspberries

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Κόβουμε σε κύβους τα πατζάρια και τα τοποθετούμε σ' ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα raspberries και έπειτα τη φέτα, αφού την έχουμε κόψει και αυτή σε κύβους.

Βήμα 2ο

Ψιλοκόβουμε τα φύλλα μέντας και τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το μπαλσάμικο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε, αν θέλουμε με chives.

Πηγή: homesweetsweden.com

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων