Μια μέρα, όμως, καθώς συζητούσαν για το φλέγον αυτό ζητήμα στις ζωές και των δυο τους έκαναν μια σωτήρια διαπίστωση: οι ομάδες αίματος της καθεμιάς τους ταίριαζε απόλυτα με εκείνη του συζύγου της φίλης της.
«Η πρώτη μου σκέψη» λέει η Τία Γουίμπους, «ήταν ότι μπορούσαμε η μία να σώσουμε την άλλη απ’ το βάσανο που περνούσε. Το συζητήσαμε επί τόπου και το αποφασίσαμε άμεσα».
Οι δύο φίλες προχώρησαν με τις απαραίτητες εξετάσεις και σύντομα πήραν την έγκριση ως δωρητές νεφρού για τους τυχερούς (μέσα στην ατυχία τους) άντρες τους.
«Έφυγε ένα βάρος από πάνω μας», συμπληρώνει η Τία, «όταν συνειδητοποιήσαμε ότι θα έπαιρναν τη ζωή τους πίσω – και αυτοί και εμείς».
Δυστυχώς, τα βάσανά τους δεν τελείωσαν έτσι εύκολα αφού μια επιπλοκή στην κατάσταση του ενός και η μόλυνση της Τία με Covid-19 λίγο αργότερα, ανέβαλλαν τις πολυαναμενόμενες εγχειρήσεις για καιρό.
«Όταν βλέπεις το τέλος του τούνελ και ξαφνικά απομακρύνεται ξανά», λέει η έτερη δότρια, Σούζαν Έλις, «είναι ακόμη πιο δύσκολο να περιμένεις.»
Τελικά, οι εγχειρήσεις έγιναν με επιτυχία και τα δύο ζευγάρια περίμεναν την πλήρη ανάρρωσή τους σε διπλανά δωμάτια του νοσοκομείου. «Ήταν πιο δύσκολο απ’ ότι περίμενα», λέει η Τία, «αλλά θα το ξανάκανα 1000 φορές γι’ αυτούς τους δύο υπέροχους ανθρώπους».
Η Τία και η Σούζαν αποκαλούν πλέον η μία την άλλη «νεφραδερφή» και νιώθουν έναν μοναδικό δεσμό που θα τις ενώνει για το υπόλοιπο της ζωής τους. «Είμαστε πλέον οικογένεια», λένε και οι δυο με μια φωνή!
«Η ιστορία μας», συνεχίζουν, «είναι μια ιστορία καλοσύνης και ανθρωπιάς που ξεκίνησε επειδή νοιαστήκαμε ειλικρινά η μία για την άλλη και για τους ανθρώπους γύρω μας. Και είναι μακράν η πιο ανταποδοτική πράξη της ζωής μας.»
Πηγή: goodmorningamerica.com