Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και ταχίνι

Load more
Κι ενώ η περίοδος της νηστείας καλά κρατεί, είναι φυσιολογικό να λαχταράμε που και που κανένα γλυκάκι – ειδικά το βράδυ που αράζουμε μετά από μια δύσκολη μέρα. Γιατί, λοιπόν, να μη φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό νηστίσιμο γλυκό για να τσιμπάμε όποτε μας κάνει όρεξη; Και μάλιστα να είναι όσο πιο υγιεινό και γεμάτο ενέργεια γίνεται. Να είναι, δηλαδή, κατάλληλο ακόμα και για πρωινό, όπως αυτό το πανεύκολο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και ταχίνι.

Τι χρειαζόμαστε

Τι κάνουμε

Βήμα 1ο

Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε την κουβερτούρα σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι, την κανέλα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, και ανακατεύουμε γερά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο, ομογενές μείγμα. Κατόπιν, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα cranberries, και ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθούν.

Βήμα 2ο

Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Το απλώνουμε καλά και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι, ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Ύστερα, το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε ώσπου να σφίξει. Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο, κόβουμε σε κομματάκια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων