Λάβα κέικ σοκολάτας: ένα γλυκό «αμαρτία»

Load more
Σε όλους αρέσουν τα κέικ, αλλά το συγκεκριμένο θα σας ξετρελάνει. Δεν είναι συνηθισμένο, ονομάζεται λάβα κέικ, καθώς το εσωτερικό του έχει υγρή μορφή και όταν κόβεται «ξεχύνεται» λαχταριστή σοκολάτα. Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για ένα γλυκό «αμαρτία» το οποίο θα... κατασπαράξετε χωρίς τύψεις!

Tι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι, τη  ζάχαρη, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά για 2 λεπτά περίπου μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 2ο

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 για 9 λεπτά. Αφήστε το μείγμα να ''ξεκουραστεί'' για 1 λεπτό.

Βήμα 3ο

Στη συνέχεια, απλώνουμε με ένα κουτάλι τη λιωμένη σοκολάτα. Ψήνουμε για μια ακόμα φορά σε υψηλή θερμοκρασία για 3 λεπτά και έπειτα το βάζουμε στην άκρη για 2 λεπτά.

Βήμα 4ο

Τοποθετούμε ήστε ένα πιάτο πάνω από τη φόρμα και τη γυρίζουμε το προσεκτικά. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε, αν θέλουμε, με μια μπάλα παγωτού βανίλιας.

Πηγή: realfood.tesco.com

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων