Τι χρειαζόμαστε
- 150 γραμμάρια ταχίνι
- 120 γραμμάρια μέλι
- 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομματάκια
- 1/4 του φλυτζανιού μπράντι
- 1/4 του φλυτζανιού χυμός πορτοκαλιού
- 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στα 8
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- Λίγο ελαιόλαδο
Τι κάνουμε
Βήμα 1ο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και βυθίζουμε μέσα ένα κατσαρολάκι με τα κομματάκια της κουβερτούρας, ώστε να λιώσει (μπεν μαρί).
Βήμα 2ο
Σ’ ένα μπολ, αναμιγνύουμε το ταχίνι, το μπράντι, τον χυμό και το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά μας. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομογενές μείγμα για κέικ.
Βήμα 3ο
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψί (ή στρώνουμε με λαδόκολλα) και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Στρώνουμε τα αχλάδια μας από πάνω και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
Βήμα 4ο
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το μείγμα και να καραμελώσουν τα αχλάδια. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε οικογενειακώς.
Καλή επιτυχία!