Τι χρειαζόμαστε
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Για τη ζύμη:
- 2 κούπες νερό
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Για το σιρόπι:
- 3 κούπες ζάχαρη
- 3 1/2 κούπες νερό
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
Τι κάνουμε
Βήμα 1ο
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό, την κανέλα και τη ζάχαρη για 30-35 λεπτά, ώσπου να σκουρύνει. Βγάζουμε το μείγμα απ’ τη φωτια, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το σιρόπι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Βήμα 2ο
Συνεχίζουμε με τη ζύμη. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας γερά με ένα ξύλινο κουτάλι για 4-5 λεπτά, ωσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 3ο
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα με 2 λεπτά διαφορά μεταξύ τους και ανακατεύουμε με ηλεκτρικό μίξερ. Ρίχνουμε στο μπολ τον χυμό λεμονιού και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε μεγάλη ταχύτητα για 5 λεπτά ώσπου η ζύμη μας να γίνει στιλπνή και κολλώδης.
Βήμα 4ο
Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και μόλις πιάσει τη σωστή θερμοκρασία (βουτάμε τη λαβή μιας ξύλινης κουτάλας και σχηματίζονται μικρές φουσκάλες – αν αφρίζει έντονα, ρίχνουμε τη θερμοκρασία) ξεκινάμε το τηγάνισμα. Πιέζουμε τη σακούλα και μόλις βγει ένα τουλουμπάκι μέγεθος που θέλουμε το κόβουμε με ψαλίδι. Συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε όσα τουλουμπάκια χωράει το τηγάνι κ.ο.κ.
Βήμα 5ο
Όταν ένα τουλουμπάκι ροδίσει ομοιόμορφα το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Μόλις στραγγίσει το βουτάμε στο κρύο σιρόπι και το βάζουμε στην άκρη για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία!