Αλμυρές κρέπες στον φούρνο: το τέλειο γιορτινό ορεκτικό

Load more
Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζωμα είναι πια παρελθόν και αφού δεν προβλέπεται ρεβεγιόν ούτε για την Πρωτοχρονιά, καλό είναι να ετοιμαζόμαστε για ακόμα ένα γιορτινό γεύμα για 9. Κι επειδή ένα χορταστικό γεύμα ξεκινάει από ένα λαχταριστό ορεκτικό, ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή, ανοίξτε την όρεξη των καλεσμένων σας με πεντανόστιμες αλμυρές κρέπες φούρνου και θα μας θυμηθείτε!

Τι χρειαζόμαστε

Για τις κρέπες

Για τη μπεσαμέλ

Για τη γέμιση

Τι κάνουμε

Βήμα 1ο

Σ’ ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, μετά από λίγο προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να ενωθούν καλά οι κρόκοι και τ’ ασπράδια. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το γάλα, χτυπώντας συνέχεια για να μη σβωλιάσει το μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές, παχύρρευστο και λείο.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (στο μέγεθος που θέλετε την κρέπα σας) σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί. Με μια κουτάλα, ρίχνουμε μια ποσότητα χυλού στο κεντρο του τηγανιού και τον απλώνουμε με μια μαρίζ ή μια σπάτουλα ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, τσεκάρουμε με τη σπάτουλα την κάτω μεριά και αν έχει ψηθεί, γυρίζουμε την κρέπα μας. Αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα ακόμη και η κρέπα μας είναι έτοιμη. Επαναλαμβάνουμε, μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.

Βήμα 2ο

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά ώσπου να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε μέσα το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβωλιάσει το αλεύρι. Συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να δέσει η κρέμα μας.

Κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το τυρί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη μπεσαμέλ στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 3ο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σ’ ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και το ζαμπόν και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Κατόπιν, ρίχνουμε τα σωταρισμένα υλικά μέσα στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε μία μία τις κρέπες μας, ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και τις τυλίγουμε σε ρολάκια.

Σ’ ένα ταψάκι ή πυρέξ, στρώνουμε λαδόκολα και τοποθετούμε δίπλα δίπλα τα ρολάκια μας και πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο τριμμένο τυρί. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως, πριν κρυώσουν.

Καλή επιτυχία!

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων