Tι θα χρειαστούμε
Για το κέικ
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 350 γραμμάρια ζάχαρη
- 250 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα
- 5 αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100 γραμμάρια κακάο
- 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 200 ml νερό
Για το σιρόπι
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 500 ml νερό
- 75 γραμμάρια κακάο
Για το γλάσο
- 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- Σαντιγί
- Τρούφα (προαιρετικά)
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 3 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 2ο
Ετοιμάζουμε το κέικ. Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη μέχρι να χτυπηθούν καλά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν και στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ και το νερό και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν .
Βήμα 3ο
Στη συνέχεια το ρίχνουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια. Το σιροπιάζουμε (αφού πρώτα βράσουμε τα υλικά) και αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 4ο
Ετοιμάζουμε το γλάσο και σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες ρίχνουμε και την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα.
Βήμα 5ο
Μόλις κρυώσει καλά το γλυκό και έχει πιει το σιρόπι ρίχνουμε από επάνω το γλάσο. Σερβίρουμε με σαντιγί και τρούφα!
Πηγή: cookpad.com