Πεντανόστιμη σούπα με ρεβίθια και κοτόπουλο

Load more
Ο καιρός, σίγα-σίγα, μας δείχνει τις άγριες διαθέσεις του και τα πρώτα κρύα έχουν αρχίσει. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να προσθέσουμε στο εβδομαδιαίο μενού μας ζεστά φαγητά, όπως αυτή η σούπα με κοτόπουλο και ρεβίθια. Είναι πεντανόστιμη και θρεπτική και όλη η οικόγενεια θα γλύφει τα δάχτυλά της.

Τι θα χρειαστούμε

500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (περίπου 1 1/2 φλιτζάνια)

1 σέλινο, ψιλοκομμένο (περίπου 1/3 του φλιτζανιού)

4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες (περίπου 1 1/2 κουταλιά της σούπας)

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (ή τζίντζερ σε σκόνη)

2 φύλλα δάφνης

6 φλιτζάνια ζωμό  κοτόπουλο

2-3 λωρίδες από ξύσμα λεμονιού από ένα λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1/3 του φλιτζανιού ρύζι μπασμάτι

1 1/2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια

Κόλιαντρο ή μαϊντανό για γαρνιτούρα

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Καλύπτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με τα μπαχαρικά: ανακατεύουμε το αλάτι, τον κουρκουμά, το κύμινο και το μαύρο πιπέρι μαζί σ' ένα μπολ και προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου.

Βήμα 2ο

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά και μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και περιμένουμε να ροδίσουν για 5-7 λεπτά, απ'όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια αφαιρούμε το κοτόπουλο από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. 

Βήμα 3ο

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σέλινο και τα σωτάρουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 5 έως 6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό περισσότερο.

Βήμα 4ο

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον ζωμό, τα φύλλα δάφνης και τις λωρίδες λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά περίπου.

Βήμα 5ο

Προσθέτουμε το ρύζι, τα ρεβίθια και τον χυμό λεμονιού. Σιγοβράζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι μας. Μόλις ετοιμαστεί η σούπα, αφαιρούμε 
τα φύλλα δάφνης και τις φλούδες λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με κόλιαντρο ή μαϊντανό για σερβίρισμα.

Πηγή: simplyrecipes.com

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων