Τι χρειαζόμαστε
1 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
2 σακούλες τροφίμων που κλείνουν αεροστεγώς (1 μεγάλη και 1 μικρή)
Παγάκια
1/2 κούπα αλάτι χοντρό
Τι κάνουμε
Βήμα 1ο
Στη μικρή σακούλα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια και κλείνουμε καλά.
Βήμα 2ο
Γεμίζουμε τη μεγάλη σακούλα με παγάκια κι ύστερα ρίχνουμε το χοντρό αλάτι.
Βήμα 3ο
Βάζουμε τη μικρή σακούλα μέσα στη μεγάλη και κλείνουμε καλά.
Βήμα 4ο
Κουνάμε δυνατά με τα δύο χέρια για 5-10 λεπτά, ώσπου να νιώσουμε ότι το μείγμα στη μικρή σακούλα έχει στερεοποιηθεί σε ικανοποιητικό βαθμό.
Βήμα 5ο
Ανοίγουμε τη μικρή σακούλα και με ένα κουτάλι το βάζουμε σ’ ένα μπολ που έχουμε αφήσει από πριν στην κατάψυξη.
Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε το παγωτό μας στην κατάψυξη για 1 ώρα και να το φάμε μετά.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: instructables.com