Τι θα χρειαστούμε
1 κονσέρβα ανανά σε ροδέλες (με το χυμό του)
600 ml γάλα
5 κουταλιές της σούπας κούσταρ πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά
Τι πρέπει να κάνουμε
Για τη βάση
- Βάζουμε τον χυμό από την κονσέρβα ανανά σε ένα μπολ, βουτάμε για λίγα δευτερόλεπτα τα μπισκότα κι έπειτα τα στρώνουμε σε ένα ταψί (ή τάπερ).
- Κάνουμε δύο στρώσεις μπισκότων!
Για την κρέμα
- Κρατάμε στην άκρη μια κούπα γάλα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει με τη ζάχαρη, ενώ στο φλιτζάνι με το γάλα που κρατήσαμε, διαλύουμε το κούσταρ πάουντερ.
- Μόλις βράσει το γάλα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το φλιτζάνι με το γάλα και το κούσταρ πάουντερ και βγάζουμε το σκεύος από την φωτιά ανακατεύοντας γρήγορα για να δέσει καλά η κρέμα.
Για την επικάλυψη
- Ετοιμάζουμε το ζελέ ανανά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Για τη συναρμολόγηση
- Αφού στρώσουμε τα μπισκότα τα σκεπάζουμε με την κρέμα, τοποθετούμε τα κομμάτια του ανανά και ρίχνουμε από πάνω το ζελέ.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, μέχρι να «δέσει» το ζελέ.
Καλή επιτυχία!
Φωτογραφίες: