Tι θα χρειαστείτε
1 καρπούζι
2 λάιμ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική (ή μέλι)
500 ml σόδα
10 φύλλα μέντας
10-15 παγάκια
Τι πρέπει να κάνετε
Κόβουμε το καρπούζι στην μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε το φρούτο και τα κουκούτσια. Τοποθετούμε τα κομμάτια του καρπουζιού στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό από τα λάιμ σ' ένα μπλέντερ και προσθέτουμε το καρπούζι (αφού έχει παγώσει), τη ζάχαρη και τη σόδα. Χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα και το βάζουμε στο εσωτερικό του καρπουζιού μαζί με μπόλικα παγάκια.
Κερασάκι μαρασκίνο mocktail
Tι θα χρειαστείτε
340 γραμμάρια σόδα με λεμόνι
4 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι γρεναδίνης
4 κουταλάκια του γλυκού απ' το σιρόπι με τα κερασάκια μαρασκίνο
Παγάκια
Τι πρέπει να κάνετε
Σε μια κανάτα προσθέτουμε όλα τα υλικά και στη συνέχεια, βάζουμε επιπλέον 2-3 κεράσια μαρασκίνο και 2 φέτες λάιμ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι.
Πηγή και φωτογραφία: bridalpulse.com
Ανανάς sunrise mocktail
Τι θα χρειαστείτε
1-2 κουταλιές της σούπας σιρόπι γρεναδίνης
3 φλιτζάνια παγωμένο χυμό πορτοκάλι
3 φλιτζάνια παγωμένο χυμό ανανά
Παγάκια
Φέτες ανανά για το σερβίρισμα
1-2 κουταλιές της σούπας grenadine
Τι πρέπει να κάνετε
Σ' ένα ποτήρι ρίχνετε πρώτα τη γρεναδίνη και μετά τα παγάκια. Στη συνέχεια, αφού έχουμε αναμείξει τους δυο χυμούς μεταξύ τους, τους προσθέτουμε στο ποτήρι μαζί με πάγο και τις φέτες ανανά.
Πηγή και φωτογραφία: mindfood.com
Ποτό ροδάκινο
Τι θα χρειαστείτε
2 κουταλιές της σούπας γρεναδίνη
Σόδα με λεμόνι
Χυμό ροδάκινο
Τι πρέπει να κάνετε
Σ' ένα ποτήρι όπως έιναι αυτό που βλέπουμε στη φωτογραφία βάζουμε πρώτα λίγο χυμό ροδάκινο, έπειτα τη σόδα και στο τέλος τη γρεναδίνη. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε με παγάκια.
Πηγή και φωτογραφία: thespruceeats.com
Ποτό με αγγούρι και μέντα
Τι θα χρειαστείτε
50 γραμμάρια αγγούρι, κομμένο σε φλούδες
5 φύλλα μέντας
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
200 ml σόδα
Παγάκια
Τι πρέπει να κάνετε
Σ' ένα σκεύος ανακατεύουμε το αγγούρι, τον χυμό λεμονιού και το μέλι. Στη συνέχεια, γεμίζουμε με το μείγμα ένα ψηλό ποτήρι και προσθέτουμε τα παγάκια. Τέλος ρίχνουμε τη σόδα, ανακατεύουμε μ' ένα κουτάλι και σερβίρουμε με έξτρα φλούδες αγγουριού και φύλλα μέντας.
Πηγή και φωτογραφία: feed-your-sole.com