Tι θα χρειαστείτε
2 φλιτζάνια κινόα, βρασμένη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 φλιτζάνι φασόλια βρασμένα, κατά προτίμηση μαύρα
1 αβοκάντο, ξεφλουδισμενο και κομμένο σε καρέ
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
Αλατοπίπερο
Κόλιανδρο για το σερβίρισμα
Για της σος
Χυμό από 2 λάιμ
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο (σκόνη)
1/2 κουταλάκι του γλυκου σκόρδο (σκόνη)
1/4 κουταλάκι του γλυκού τσίλι (σκόνη)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Τι πρέπει να κάνετε
Σ' ένα μπολ βάζουμε την κινόα, την κόκκινη πιπεριά, το κόκκινο κρεμμύδι, τα ντοματίνια τα φασόλια, τον κόλιανδρο και στο τέλος, προσθέτουμε το καλαμπόκι και το αβοκάντο. Σ' ένα διαφορετικό σκεύος αναμειγνύουμε τα υλικά της σος και ανακατεύουμε πολύ καλά πριν την περιχύσουμε στο μπολ με τη σαλάτα.
Ρεβυθοσαλάτα
Τι θα χρειαστείτε
2 φλιτζάνια ρεβύθια βρασμένα
1 παντζάρι βρασμένο
2 καρότα τριμμένα
1 αβοκάντο σε καρέ
1/2 φλιτζάνι καθαρισμένο ρόδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας άνηθο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
1/2 φλιτζάνι κινόα κόκκινη βρασμένη
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
Φύλλα από σπανάκι ή ρόκα
Για τη σος
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκιτου γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
Αλατοπίπερο
Τι πρέπει να κάνετε
Βάζουμε σ' ένα μπολ τα ρεβίθια και προσθέτουμε τη βρασμένη κινόα, τα λαχανικά και τα βότανα. Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σος και τη περιχύνουμε στη σαλάτα μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τη ρόκα ή τα φύλλα από σπανάκι.
Πηγή και φωτογραφία: argiro.gr
Tονοσαλάτα με καλαμπόκι και αβοκάντο
Φωτογραφία: chickenofthesea.com
Τι θα χρειαστείτε
1 κονσέρβα τόνο
1 αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε καρέ
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ντοματίνια
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
1 κουταλιά της σούπας χυμό από λάιμ
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 κουταλιές της σούπας κομμένο κόλιανδρο
Αλατοπίπερο
Τι πρέπει να κάνετε
Σ' ένα μπολ βάζουμ τον τόνο, το αβοκάντο, τα ντοματίνια και το καλαμπόκι. Προσθέτουμε τον χυμό από λάιμ, το ελαιόλαδο, το τσίλι, το κύμινο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους και σερβίρουμε με τον κομμένο κόλιανδρο.
Σαλάτα με κοτόπουλο, μήλο και φέτα
Τι θα χρειαστείτε
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο ψημένο και κομμένο σε λωρίδες
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
1 πρέζα κρεμμύδι σε σκόνη
Αλατοπίπερο
3 φλιτζάνια κομμένο μαρούλι
1/3 του φλιτζανιού κομμάτια μήλου
1 συσκευασία πατζάρια
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φέτα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα
Τι πρέπει να κάνετε
Σ' ένα μπολ πρώτα βάζουμε τα φύλλα μαρουλιού, έπειτα το κοτόπουλο και στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε!
Πηγή και φωτογραφία: hungry-girl.com