Τέλειο ελιόψωμο με φέτα και φρέσκα μυρωδικά!

Load more

Μία από τις νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας είναι και το παραδοσιακό ελιόψωμο! Είναι ένα τέλειο συνοδευτικό για κάθε κυρίως πιάτο, αλλά μπορούμε να το απολαύσουμε κι ως σνακ -ειδικά με φέτα και φρέσκα μυρωδικά το συγκεκριμένο ψωμί... απογειώνεται! Διαβάστε την παρακάτω συνταγή, βάλτε ποδιές και μεγαλουργήστε!

Τι θα χρειαστείτε 

3 αυγά

1 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά

2/3 του φλιτζανιού γάλα

1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο

13/4 του φλιτζανιού φέτα

1 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη

1/2 του φλιτζανιού μαύρε ελιές, χωρίς τα κουκούτσια

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά και το αλεύρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο, τη μαγιά, το γάλα, τη ρίγανη και τις ελιές.

Βήμα 2ο

Συνεχίζουμε προσθέτοντας στο παραπάνω μείγμα τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά, έτσι ώστε να μην θρυμματιστεί το τυρί μας. 

Βήμα 3ο

Βάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά.

Πηγή: justapinch.com

 

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων