Τι θα χρειαστείτε
Για τις φακές
2 1/2 φλιτζάνια φακές
1/5 φλιτζάνι νερό
1/5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/5 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας σόγια
3/4 του φλιτζανιού νιφάδες βρόμης
3/4 του φλιτζανιού ψίχα ψωμιού
1 φλιτζάνι φακές
1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Αλάτι
Για της σος
1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
μισή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Ξεκινάμε βράζοντας σε μια κατσαρόλα τις φακές με αλάτι για 45 λεπτά περίπου, έως ότου μαλακώσουν και «πιουν» το περισσότερο νερό.
Βήμα 2ο
Σ' ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το καρότο για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3ο
Στη συνέχεια, σ' ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τις φακές, τα λαχανικά και προσθέτουμε το πιπέρι, τη σόγια, τη βρόμη και την ψίχα απ' το ψωμί μας. Όσο το μείγμα είναι ζεστό, το πλάθουμε ώστε να έχει τη μορφή που έχουν τα μπιφτέκια.
Βήμα 4ο
Υπάρχουν δύο τρόποι για να ψηθούν! Βάζουμε τις φακές-μπιφτέκια στον φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 15 λεπτά ή τις τηγανίζουμε για 1-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Βήμα 5ο
Για τη σος, αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και το σκόρδο και ανακατεύουμε πολυ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν θέλουμε μπορούμε και να προσθέσουμε λίγο αλάτι.
Βήμα 6ο
Για το σερβίρισμα θα χρειαστούμε ψωμάκια για μπέργκερ, μαρούλι, ντομάτα και φυσικά την σος!
Καλή επιτυχία!
Πηγή: food.com
Φωτογραφία: bonappetit.com