Τι θα χρειαστούμε
2 μεγάλες γλυκοπατάτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
Αλατοπίπερο
1 κόκκινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
450 γραμμάρια μανιτάρια
200 γραμμάρια σπανάκι
1 συσκευασία ντοματίνια
Τι θα κάνουμε
Βήμα 1ο
Αρχικά, κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο και τις γλυκοπατάτες σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια και έπειτα ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το σκόρδο.
Βήμα 2ο
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τα κομμάτια γλυκοπατάτας με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δενδρολίβανο.
Βήμα 3ο
Αφού προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σ' ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 35 λεπτά.
Βήμα 4ο
Σ' ένα τηγάνι, ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ψήνουμε τα μανιτάρια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε για ένα 1 λεπτό, πριν ρίξουμε το σπανάκι, την πιπεριά και το σκόρδο. Συνεχίζουμε για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 5ο
Τέλος, στη σαλατιέρα μας, ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες και το μείγμα με τα μανιτάρια.
Καλή όρεξη και καλό φαγοπότι!