Παρόλο που δήλωσε πως είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς το μέλλον, δεν παρέλειψε να τονίσει πως η Ελλάδα τα πάει πολύ καλά.
«Εφόσον υπάρξει σοβαρή μείωση κρουσμάτων και θανάτων, τότε θα συζητήσουμε για χαλάρωση των μέτρων. Από το Μάιο πιστεύω ότι θα αρχίσουν να χαλαρώνουν τα μέτρα, αλλά σταδιακά και με μία στρατηγική προτεραιότητας.
«Πιστεύω ότι τον Ιούλιο θα μπορέσει ο κόσμος πιο άνετα να πάει στις θάλασσες, και ίσως και να ταξιδέψει στα νησιά. Αλλά όλα αυτά ,εάν η εξέλιξη είναι αυτή που βλέπουμε τώρα.»
Όσον αφορά τον τρόπο μετάδοσης, ο οποίος θα επηρεάσει την επόμενη μέρα και για τον οποίο συνεχώς προκύπτουν νέα δεδομένα, ο καθηγητής γενετικής αναφέρει ότι ο τρόπος που μεταφέρεται ο ιός στον αέρα είναι κάτι υπό διερεύνηση και οι μελέτες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι πρώιμες, για να οδηγήσουν σε τελικές αποφάσεις και οδηγίες προς το κοινό.
Όπως επίσης και για το θέμα της ανοσίας, εξηγεί ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσουν οι επιστήμονες για αυτό: «Θα είναι ένα σημαντικό μέρος των ερευνών τους επόμενους μήνες, γιατί τα επίπεδα ανοσίας σε ατομικό επίπεδο, αλλά και στον πληθυσμό θα καθορίσουν τη στρατηγική αντιμετώπισης του ιού μέχρι να βρεθεί κάποιο φάρμακο, ή εμβόλιο.»
Εμείς μένουμε στο ότι τον Ιούλιο ενδέχεται να πάμε στις παραλίας κι ας ελπίσουμε πως η αισιοδοξία του καθηγητή Γενετικής θα επαληθευτεί και σύντομα θα κοιτάμε πίσω μας και όλο αυτό θα μοιάζει με ένα κακό όνειρο που πέρασε.
Πηγή: dikaiologitika.gr