Συνταγές για παιδιά: ρυζόγαλο με σοκολάτα

Load more
Το παλιό καλό ρυζόγαλο με τηνκανέλα από πάνω είναι ένα συνηθισμένο γλύκισμα της ελληνικής διατροφής, αρέσει πολύ στα παιδιά και θυμίζει αρκετά… γιαγιά! Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος κάτι που είναι απολαυστικό να μην το κάνουμε ακόμη απολαυστικότερο. Μ’ αυτή τη συνταγή, το παραδοσιακό ρυζόγαλο γίνεται σοκολατένιο και σας υποσχόμαστε ότι... τα κουταλάκια θα πάρουν φωτιά!

Τι χρειαζόμαστε

200 γραμμάρια ρύζι γλασέ

1 λίτρο γάλα

200 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια

1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 σωληνάριο εκχύλισμα βανίλιας

Μισή κουταλιά του γλυκού κανέλα

Τι κάνουμε

Σε μισό φλυτζάνι κρύο γάλα, διαλύουμε το κορν φλάουρ.

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, το ρύζι και λίγο νερό, τόσο ώστε να σκεπαστεί το ρύζι. Βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι.

Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε το διάλυμα νερού και κορν φλάουρ και περιμένουμε 2-3 λεπτά, ώσπου να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.

Βγάζουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα και την κουβερτούρα κι ανακατεύουμε πολύ καλά, ώσπου να διαλυθεί τελείως η κουβερτούρα.

Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτηράκια, το αφήνουμε να κρυώσει και, μετά από λίγη ώρα, είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων