Τι χρειαζόμαστε
2 συσκευασίες έτοιμη ζύμη (για πίτσα ή κρουασάν)
12 λουκάνικα φρανκφούρτης
Ξύλινα σουβλάκια
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
1 αυγό και 2 κουταλιές της σούπας νερό
Μουστάρδα
Κέτσαπ
Αλάτι
Τι κάνουμε
Βγάζουμε λίγη ζύμη, φτιάχνουμε ένα μπαλάκι και το πλάθουμε σε κορδόνι, ούτε πολύ χοντρό ούτε πολύ λεπτό.
Παίρνουμε ένα λουκάνικο, το περνάμε σε ένα σουβλάκι και τυλίγουμε το κορδόνι ζύμης γύρω γύρω σε σπιράλ.
Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα λουκάνικα.
Σε νερό που βράζει, ρίχνουμε τη μαγειρική σόδα και βουτάμε τα χοτ ντογκ μας ανά 2 για 30 δευτερόλεπτα, να ζεματιστούν. Κατόπιν, τα τοποθετούμε σε μια σχάρα να στραγγίσουν.
Σ’ ένα ταψί, απλώνουμε μια λαδόκολα τοποθετούμε τα καλαμάκια στη σειρά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σ’ ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό με το νερό ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κατόπιν, με ένα πινέλο, απλώνουμε το μείγμα πάνω στα καλαμάκια (στη ζύμη).
Αλατίζουμε τα καλαμάκια χοτ ντογκ και ψήνουμε για 6-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μουστάρδα, κέτσαπ ή και τα δύο.