Τι θα χρειαστoύμε
1 ξερό κρεμμύδι
1 σέλερι
2 καρότα
2 μικρά κολοκυθάκια
Ψιλοκομμένες πιπεριές πράσινες, κόκκινες και κίτρινες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα από λεμόνι
1 ½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1o
Πλένουμε πολύ καλά όλα τα υλικά κι έπειτα τα ψιλοκόβουμε.
Βήμα 20
Βάζουμε τον ζωμό λαχανικών μαζί με το μέλι σε μία κατσαρόλα και τ' αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Βήμα 30
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στον ζωμό και τα αφήνουμε τα να σιγοβράσουν για περίπου 45 λεπτά ανακατεύοντας αρκετά συχνά.
Βήμα 40
Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Βήμα 50
Σερβίρουμε σ’ ένα μπολ και προσθέτουμε, αν το κρίνετε, λίγο χυμό λεμονιού ακόμα.
Βήμα60
Προαιρετικά, μπορείτε να στολίσετε το πιάτο με ένα φύλλο βασιλικού για άρωμα
Σημείωση
Αποφύγετε τα μπαχαρικά γιατί το σκόρδο είναι από μόνο του αρκετά έντονο.
Πηγή: prevention.com