Τι θα χρειαστείτε
Περίπου 800 γραμμάρια αλεύρι
250 ml χλιαρό γάλα
250 ml νερό
100 ml σπορέλαιο
100 γραμμάρια μαργαρίνη
1 αυγό
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Κασέρι κομμένο σε μπαστουνάκια - όσα και η ζύμη που θα ετοιμάσετε
Μαύρο (ή λευκό) σουσάμι
Για το καραμελωμένο νερό
80 γραμμάρια ζάχαρη
Μισό λίτρο νερό
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Διαλύετε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
Βήμα 2ο
Προσθέτετε το νερό, το σπορέλαιο, την λιωμένη μαργαρίνη, το αυγό και ανακατεύετε.
Βήμα 3ο
Ρίχνετε λίγο λίγο το μισό αλεύρι, το αλάτι και συνεχίζετε με το υπόλοιπο αλεύρι (πάντα λίγο λίγο) μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια σας.
Βήμα 4ο
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την σκεπάζετε με μία πετσέτα και την αφήνετε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Βήμα 5ο
Αφού φουσκώσει την πλάθετε ελαφρώς, ανοίγετε το φύλλο σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.
Βήμα 6ο
Τοποθετείτε στα τετράγωνα κομμάτια ζύμης από ένα μπαστουνάκι κασέρι και την τυλίγετε.
Βήμα 7ο (καραμελωμένο νερό)
Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και αφού καραμελώσει, προσθέτετε μισό λίτρο νερό και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί η καραμέλα.
Βήμα 8ο
Βουτάτε τα κασεροπιτάκια πρώτα στο καραμελωμένο κι έπειτα στο σουσάμι, τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.