Τι θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη:
3 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
200ml χλιαρό νερό
Από πάνω:
200 γραμμάρια τριμμένο κίτρινο τυρί
Μισή κούπα σπιτική σάλτσα ντομάτας
Μπέικον σε κυβάκια
Ζαμπόν σε λεπτές λωρίδες
1 κουταλιά του γλυκού βασιλικό (αποξηραμένο)
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
Τι πρέπει να κάνετε:
Βήμα 1ο
Ανακατέψτε το νερό με την μαγιά και αφήστε το στην άκρη για 10 λεπτά. Έπειτα προσθέστε την ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι σταδιακά.
Βήμα 2ο
Μόλις αρχίσει να γίνεται ζυμάρι, το μεταφέρετε σε καθαρό πάγκο και το πλάθετε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια σας. Έχετε κοντά το αλεύρι γιατί μπορεί να χρειαστείτε παραπάνω αλεύρι!
Βήμα 3ο
Απλώστε το λάδι σ' ένα καθαρό, βαθύ μπολ και βάλτε μέσα τη ζύμη. Αναποδογυρίστε την για να πάει παντού το λάδι και σκεπάστε με μια νωπή πετσέτα. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για τουλάχιστον μία ώρα.
Σημείωση: Να το έχετε στο νου σας διότι μπορεί να ξεχειλίσει αν το μπολ δεν είναι αρκετά βαθύ! Σε αυτή την περίπτωση, πατήστε το ελαφρά και αφήστε το επιπλέον 10 λεπτά.
Βήμα 4ο
Μόλις περάσει η ώρα, ακουμπήστε τη ζύμη στον καθαρό πάγκο και με τον πλάστη σχηματίστε το μέγεθος και το πάχος που θέλετε, ώστε να χωράει στο ταψί σας.
Βήμα 50
Με τα δάχτυλα σας, σχηματίστε λακκάκια.
Βήμα 60
Απλώστε στη ζύμη την σάλτσα ντομάτας, την ρίγανη, τον βασιλικό και τα υπόλοιπα υλικά!
Βήμα 7ο
Ψήστε για 25 λεπτά στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο!
Καλή Επιτυχία!
Σας φάνηκε... νόστιμο; Για περισσότερες συνταγές της Μαριαλένας, ακολουθήστε την στο Instagram & στο Facebook,@greekmamachef.