Τι θα χρειαστείτε
3 μελιτζάνες φλάσκες
500 γραμμάρια κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
100 ml σπιτική σάλτσα ντομάτας
200 ml νερό
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Για την μπεσαμέλ:
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι κοφτές
Αλατοπίπερο
500ml γάλα χλιαρό
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Αρχικά, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά σε μια κατσαρόλα ή σ’ ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι.
Βήμα 2ο
Αφού πλύνετε τις μελιτζάνες, τις χαράζετε και τις βάζετε πάνω σ’ ένα λαδωμένο ταψί και τις ψήνετε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά.
Βήμα 3ο
Μόλις τσιγαριστεί ο κιμάς, προσθέτετε το νερό και το αφήνετε να μαγειρευτεί για μισή ώρα. Στη συνέχεια, προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.
Βήμα 4ο
Για την μπεσαμέλ, λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε σ’ αυτό το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά με τον σύρτη. Ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό σ’ ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων και το προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα. Τέλος, προσθέτετε το αλατοπίπερο.
Βήμα 5ο
Όταν ψηθούν οι μελιτζάνες, τις ανοίγετε στην μέση κάθετα και τις αλατίζετε. Προσθέτετε στο άνοιγμα τον κιμά, την μπεσαμέλ και την τριμμένη κεφαλογραβιέρα.Ψήνετε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σας φάνηκε... νόστιμο; Για περισσότερες συνταγές της Μαριαλένας, ακολουθήστε την στο Instagram & στο Facebook,@greekmamachef.