Τι χρειάζεστε
4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε μεσαία κομμάτια
1 κουταλιά του γλύκού τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
Μισό φλυτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι ζωμό κότας
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Πιπέρι χρωματιστό σε κόκκους (4-5)
1 κουταλιά της σούπας μαϊδανό ψιλοκομμένο
Τι κάνετε
Κόβετε το κοτόπουλο σε μεσαία κομμάτια, το βάζετε για λίγα λεπτά σε ξύδι και ξεπλένετε καλά με κρύο νερό.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ, ζεσταίνετε το μισό λάδι και σωτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου ανακατεύοντας, ώστε να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζετε και τα βάζετε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι ή γουόκ, ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι, ρίχνετε το κρεμμύδι και σωτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το σκόρδο και το τζίντζερ και σωτάρετε για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε τις πιπεριές, το κάρυ, την πάπρικα, τους κόκκους πιπεριού και το αλατοπίπερο και σωτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας κάπου κάπου.
Προσθέτετε το κοτόπουλο και τον ζωμό, αφήνετε να πάρει μια βράση και μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα το βγάζετε απ’ τη φωτιά.
Σερβίρετε ζεστό ζεστό με ρύζι – πηγαίνει υπέροχα με ένα αρωματικό ρύζι, όπως είναι το μπασμάτι – ή με κους κους και πασπαλίζετε με φρέσκο μαϊντανό.