Τι χρειάζεστε
250 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive
75 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο
400 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού της αρεσκείας σας
100 γραμμάρια φουντούκια τεμαχισμένα και καβουρδισμένα
500 γραμμάρια τυρί κρέμα (που μπορεί να είναι και από τα χεράκια σας)
60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Τι κάνετε
Σπάτε τα μπισκότα, ρίχνετε τα κομματάκια στο multi μαζί με το βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας πραλίνα και χτυπάτε το μίγμα μέχρι να σβολιάσει.
Προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας φουντούκια και συνεχίζετε το χτύπημα ώσπου το μίγμα να ομογενοποιηθεί (θα είναι αμμώδες και υγρό).
Το απλώνετε σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι (20-25 εκατοστών) ή τσέρκι, αν έχετε.
Κατόπιν, πιέζετε παντού με το πίσω μερος του κουταλιού ώστε να μην κρατήσει πολύ αέρα μέσα και το βάζετε στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για μερικά λεπτά.
Στο μεταξύ, ρίχνετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη σ’ ένα μπολ και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να έχετε ένα απαλό ομογενές αποτέλεσμα.
Ρίχνετε μέσα και την πραλίνα και ανακατεύετε με τη σπάτουλα (μαρίζ) ώστε να γίνει ένα με το υπόλοιπο μίγμα.
Στη συνέχεια, βγάζετε το ταψάκι απ’ το ψυγείο, απλώνετε το μίγμα ομοιόμορφα επάνω στη βάση σας και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φουντούκια.
Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξει (ή όλη τη νύχτα) και το σερβίρετε κρύο.
Καλή απόλαυση!