Τι θα χρειαστείτε
12 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
600 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
1/2 του φλιτζανιού ρύζι τύπου καρολίνα
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό
Αλατοπίπερο
Για την σάλτσα αυγολέμονο
2 αυγά
Χυμός από 2 λεμόνια
Φωτογραφία: thehealthlab.gr
Τι πρέπει να κάνετε
Για τα κολοκυθάκια
Αφού ξεπλύνετε πολύ καλά τα κολοκύθια, κόβετε το πάνω μέρος τους και αφαιρείτε την ψίχα με ένα κουτάλι. Αλέθετε την ψίχα και την τοποθετείτε σ' ένα μπολ.
Για την γέμιση
Βήμα 1ο
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και τον κιμά. Τον αλατίζετε και συνεχίζετε με το σοτάρισμα.
Βήμα 2ο
Προσθέτετε το κρεμμύδι και την ψίχα από τα κολοκύθια. Αλατίζετε μία ακόμη φορά.
Βήμα 3ο
Προσθέτετε το ρύζι και νερό και αφού σκεπάσετε την κατσαρόλα, αφήνετε τα υλικά να σιγοβράσουν για 12 λεπτά περίπου.
Βήμα 4ο
Τέλος, βάζετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον χυμό από τα λεμόνια και αλατίζετε.
Για το ψήσιμο
Φωτογραφία: caruso.gr
Βήμα 1ο
Γεμίζετε με ένα κουτάλι τα κολοκύθια χωρίς να τα παραφουσκώσετε. Αφού τα σκεπάσετε με το καπάκι τους.
Βήμα 2ο
Τοποθετείτε τα γεμιστά κολοκύθια σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
Βήμα 3ο
Προσθέτετε τον ζωμό και ραντίζετε με το ελαιόλαδο. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε στους 160°C μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια.
Βήμα 4ο
Σουρώνετε τον ζωμό που έχει μείνει στο ταψί και τον βάζετε να βράσει σε μια κατσαρόλα με τον χυμό του λεμονιού. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και δένετε τον ζωμό.
Φωτογραφία: caruso.gr
Βήμα 5ο
Αφήνετε 2 λεπτά να βράσει και ρίχνετε σιγά-σιγά στους κρόκους ανακατεύοντας διαρκώς.
Βήμα 6ο
Επαναφέρετε την κατσαρόλα στη φωτιά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει το μείγμα από τους κρόκους. Αλατίζετε αν χρειάζεται, σουρώνετε και σερβίρετε με τα γεμιστά κολοκύθια.
Πηγή: justapinch.com