Τι θα χρειαστείτε
300 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο
100ml γάλα
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού βεγγέτα (ή όποιο μπαχαρικό προτιμάτε)
Το συκωτάκι μπορείτε να το συνοδεύσετε με κους κους, με ρύζι ή κοφτό μακαρονάκι!
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Πλένετε και κόβετε το συκώτι πρώτα σε λωρίδες και έπειτα σε μικρά κυβάκια. Στη συνέχεια, βάζετε τους κύβους σ' ένα μπολ και προσθέτετε το γάλα. Αφήνετε να περάσει 1 ώρα.
Βήμα 2ο
Σ' ένα άλλο μπολ, προσθέτετε το λάδι, την μουστάρδα, το λεμόνι και την βεγγέτα ή το μπαχαρικό της επιλογής σας.
Βήμα 3ο
Χωρίς να το ξεπλύνετε, σουρώνετε το συκώτι και το βάζετε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε πολύ καλά.
Βήμα 4ο
Ζεσταίνετε το τηγάνι και τοποθετείτε μέσα το συκώτι μαζί με την μαρινάδα. Ανακατεύετε για 2 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά και έπειτα χαμηλώνετε σε μέτρια. Αφήνετε για 10 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συχνά.
Βήμα 5ο
Σ' αυτό το διάστημα, μαγειρεύετε το συνοδευτικό της επιλογής σας και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!