Τι θα χρειαστείτε
1 ½ φλιτζάνια του τσαγιού λιωμέμενες μπανάνες (2 - 3 πολύ ώριμες μπανάνες)
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 ½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Προαιρετικά: μία κούπα καρύδια, ή σταφίδες, ή σκόνη κακάο, ή κομμάτια σοκολάτας.
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C και βουτυρώστε την φόρμα που θα ψήσετε το ψωμί.
Βήμα 2ο
Βάλτε τις λιωμένες μπανάνες σε ένα μπολ και ανακατέψτε τις με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Βήμα 3ο
Ρίξτε στο μείγμα την μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4ο
Προσθέστε τη ζάχαρη, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε. Έπειτα, ρίξτε σταδιακά το αλεύρι χωρίς να σταματάτε το ανακάτεμα.
Βήμα 5ο
Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για περίπου μία ώρα.
Tips
- Για να βεβαιωθείτε πως το ψωμί σας είναι έτοιμο, τρυπήστε το στο κέντρο με ένα πιρούνι ή μια οδοντογλυφίδα όπως στα κέικ.
- Αφού το βγάλετε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε σε φέτες.
- Εάν επιθυμείτε, πριν το ψήσιμο, προσθέστε στο μίγμα ένα φλιτζάνι καρύδια, κομμάτια σοκολάτας ή σταφίδες.
Πηγή: simplyrecipes