Φωτογραφία: pandespani.com
Τι θα χρειαστείτε
500 γραμμάρια καρπούζι
110 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι
Κανέλα
Σουσάμι
Τι πρέπει να κάνετε
- Καθαρίστε το καρπούζι από την φλούδα και κόψτε σε κυβάκια. Αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια, σφίγγετε την καρπουζόψιχα πάνω από ένα σουρωτήρι και την τοποθετείτε σ’ ένα μπολ.
- Προσθέτετε στο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και 1 κουταλιά μέλι και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις.
- Βάζετε σ’ ένα ταψί λίγο ελαιόλαδο, το σουσάμι και λίγο σιμιγδάλι. Προσθέτετε το μείγμα με την καρπουζόψιχα και βάζετε το υπόλοιπο σουσάμι και σιμιγδάλι.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
- Πριν κρυώσει η καρπουζόπιτα, αλείψτε την επιφάνειά της με το υπόλοιπο μέλι. Σερβίρετε με παγωτό βανίλια και κομμάτια από καρπούζι.
Πηγή: coolartisan.gr
Καρπουζοσαλάτα με φακές
Τι θα χρειαστείτε
6 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κύβους
1 ½ του φλιτζανιού μαγειρεμένες φακές
¼ του φλιτζανιού θρυμματισμένη φέτα
¼ του φλιτζανιού παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί ή λευκό ξίδι
Φύλλα μέντας (προαιρετικά)
Τι πρέπει να κάνετε
- Βάλτε σε μία σαλατιέρα τους κύβους καρπουζιού χωρίς τα κουκούτσια, τις φακές αφού έχουν κρυώσει και τη μισή φέτα. Αν θέλετε προσθέστε και τα φύλλα μέντας.
- Σ’ ένα μπολ αναμειγνύετε το ελαιόλαδο, το κρασί ή το ξίδι και προσθέτετε αλατοπίπερο. Στην συνέχεια περιχύνετε με το μείγμα τη σαλάτα, ανακατεύοντας την.
- Στο τέλος προσθέτετε την υπόλοιπη φέτα.
Πηγή: pulses.org
Παγωτό καρπούζι
Tι θα χρειαστείτε
2 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κύβους
2 φλιτζάνια γάλα ή ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τι πρέπει να κάνετε
- Σ΄ ένα μπλέντερ βάζετε όλα τα υλικά και τα «χτυπάτε» μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσουν απαλή υφή, σαν κρέμα.
- Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες.
- Αφού περάσει το τρίωρο, βγάζετε το μείγμα από το ταψάκι και το χτυπάτε πάλι στο μπλέντερ. Το ξαναβάζετε στο ταψί και το βάζετε στο ψυγείο για άλλη μία ώρα.
Πηγή: delish.com
Smoothie με καρπούζι
Tι θα χρειαστείτε
2 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Λίγα φύλλα μέντας ή βασιλικού (προαιρετικά)
Τι πρέπει να κάνετε
- Σ’ ένα μπλέντερ βάλτε τα κομμάτια καρπουζιού και το νερό. Αφού τα «χτυπήσετε» προσθέστε το μέλι ή τα φύλλα μέντας και συνεχίστε το ανακάτεμα για 10 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε παγωμένο.
Πηγή: pinchofyum.com