Τι θα χρειαστείτε
2 έτοιμα φύλλα (τσαλακωμένα και λαδωμένα)
500 γραμμάρια κιμά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
200 γραμμάρια τριμμένη φέτα
150 γραμμάρια τριμμένο κασέρι
Αλατοπίπερο
Τι πρέπει να κάνετε
Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζετε τον κιμά και τα κρεμμύδια για 6 περίπου λεπτά. Στην συνέχεια, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον μαϊντανό. Αφαιρείτε το τηγάνι από την φωτιά, μόλις βεβαιωθείτε ότι η γέμισή σας είναι στεγνή και δεν έχει ζουμιά.
Σ’ ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα το αυγό, το γιαούρτι και τα τριμμένα τυριά. Έπειτα προσθέτετε στο μείγμα την γέμιση με τον κιμά.
Αφού ανασηκώνετε το ένα φύλλο βάζετε την γέμιση σε μία στρώση και καλύπτετε με φέτες ντομάτας. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο και αφού τοποθετήσετε την πίτα σε ταψί, την ψήνετε στους 180 βαθμούς στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Πηγή: argiro.gr
Μακαρόνια
Σουφλέ με μακαρόνια
Φωτογραφία: margarita-restaurant.com
Τι θα χρειαστείτε
2 φλιτζάνια ήδη βρασμένα μακαρόνια (σπαγγέτι ή πένες)
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
Για την σάλτσα του σουφλέ
6 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη αλεύρι
½ φλιτζάνι γάλα
3 κρόκους αυγών
4 ασπράδια αυγών
Αλατοπίπερο
Τι πρέπει να κάνετε
Σ’ ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο και βάλτε τα μακαρόνια, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε τα υλικά μεταξύ τους και έπειτα προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Για να φτιάξετε την σάλτσα του σουφλέ, λιώστε το βούτυρο σ’ ένα διαφορετικό τηγάνι και προσθέστε το αλεύρι και το αλατοπίπερο. Σταδιακά, βάλτε το γάλα και ανακατέψτε πολύ καλά, μέχρι να πάρει το μείγμα κρεμώδη υφή.
Αφού αφαιρέσετε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέστε το τριμμένο τυρί και τα ασπράδια των αυγών. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάλτε σ’ ένα πιρέξ το μισό μείγμα με τα μακαρόνια και καλύψτε το από πάνω με το μισό μείγμα από την σάλτσα. Επαναλάβετε.
Ψήστε το σουφλέ για μισή ώρα στους 180 βαθμούς, αφού πρώτα το πασπαλίσετε με τριμμένο τυρί.
Πηγή: bawarchi.com
Ρύζι
Τηγανιτό ρύζι με αυγό
Φωτογραφία: media.eggs.ca
Tι θα χρειαστείτε
250 γραμμάρια ρύζι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 αυγά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα
Τι πρέπει να κάνετε
Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ή στο wok, ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά και προσθέτετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Έπειτα ρίχνετε το ρύζι που σας έχει περισσέψει και το τηγανίζετε για 3 ακόμη λεπτά.
Σ’ ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτετε το ρύζι και ψήνετε το μείγμα στο τηγάνι για 4 περίπου λεπτά. Πριν σερβίρετε, πασπαλίστε το με το ξερό κρεμμύδι.
Πηγή: bbcgoodfood.com
Κοτόπουλο
Κοτοσαλάτα
Φωτογραφία: dinnerdessert.com
Τι χρειάζεστε
2-3 φλιτζάνια από το περισσευούμενο κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
2 σέλινα, ψιλοκομμένα
½ κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
6 πράσινες ελιές κομμένες χωρίς το κουκούτσι
¼ του φλιτζανιού κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μήλο
1/3 ψιλοκομμένο iceberg και μαρούλι
Για το dressing
5 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
Αλατοπίπερο
Τι πρέπει να κάνετε
Αφού βάλετε σ’ ένα μπολ την μαγιονέζα, το μέλι, το αλατοπίπερο και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Ρίχνετε όλα τα λαχανικά και το μήλο σε μία σαλατιέρα και τα ανακατεύετε μεταξύ τους. Προσθέτετε το dressing και σερβίρετε.
Πηγή: simplyrecipes.com