Σπιτικό πεϊνιρλί για να γλύφεται τα δάχτυλά σας!

Load more

Πολλές φορές στερούμε από τα παιδιά και από τον εαυτό μας την χαρά του να απολαύσουμε ένα αφράτο πεϊνιρλί, επειδή φοβόμαστε για τα συντηρητικά και τις έξτρα θερμίδες. Αντί, όμως, να ξεροσταλιάζουμε έξω από τους φούρνους, μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας ακολουθώντας αυτήν την νόστιμη σπιτική συνταγή. Μην περιμένετε, λοιπόν- φορέστε τις ποδιές σας και ξεκινήστε!

Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 24 πεϊνιρλί)

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

200 ml γάλα

1 πρέζα αλάτι 

Ελαιόλαδο

250 γραμμάρια τριμμένο τυρί γκούντα

15 φέτες μπέικον

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο 

Σ' ένα μπολ βάζετε 100 ml χλιαρό γάλα, την μαγιά, τη ζάχαρη και 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι. Ανακατεύετε τα υλικά μεταξύ τους και αφήνετε το μείγμα στην άκρη σκεπασμένο για 10 λεπτά.

Bήμα 2ο

Στο μπολ του μίξερ, προσθέτετε το αβγό, το υπόλοιπο γάλα και το σπορέλαιο. Χτυπάτε το μείγμα για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προσθέτετε στο αρχικό μείγμα με την μαγιά και συνεχίζετε να χτυπάτε τα υλικά σε σιγανή ένταση, ενώ ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι.

Αν έχετε μίξερ πάγκου, χρησιμοποιήστε το σύρμα ως την μία κούπα αλευριού. Μετά αλλάξτε τον γάντζο. Αν δεν έχετε σύρμα, αφού ρίξετε την πρώτη κούπα με το αλεύρι, συνεχίστε το ανακάτεμα με το χέρι.

 

Βήμα 3ο

Όταν σχηματίσετε το ζυμάρι, «δουλέψτε» το σε αλευρωμένο ελαφρώς πάγκο για 5 λεπτά με το χέρι. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ το σ' ένα βαθύ μπολ, σκεπάστε το και αφήστε το 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει.

Βήμα 4ο

Παίρνετε ένα μπαλάκι ζύμης και αφού το «ανοίξετε» σε σχήμα οβάλ, με έναν πλάστη ρολάρετε τις δύο κάθετες άκρες προς τα μέσα και τσιμπάτε τις ακρούλες για να σχηματίσετε ένα είδος βαρκούλας, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Βήμα 5ο

Αφού φτιάξετε τα πεϊνιρλί, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και με ένα βουρτσάκι σιλικόνης, απλώστε πάνω τους λάδι.

Βήμα 6ο

Στη συνέχεια, βάζετε πάνω στα πεϊνιρλί το τριμμένο κασέρι και μετά 2-3 κομματάκια μπέικον πάνω απ' το καθένα.

Βήμα 7ο

Ψήνετε τα πεϊνιρλί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Η συνταγή αυτή βγάζει 24 μικρά κομμάτια πεϊνιρλί.

Καλή απόλαυση!

Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων