Τι θα χρειαστείτε
1 κιλό αλεύρι
200 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
250 γραμμάρια λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
200 ml γάλα
3 αβγά (+1 για να αλείψετε πάνω από τα κουλουράκια πριν το ψήσιμο)
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
250 γραμμάρια βούτυρο
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σ' ένα μπολ με μίξερ χειρός ή αλλιώς στο σκεύος του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Βήμα 2ο
Στην συνέχεια προσθέστε ένα-ένα τα αυγά και έπειτα το γάλα. Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέστε στο μείγμα λίγο-λίγο τα 3/4 από το αλεύρι.
Βήμα 3ο
Έπειτα μεταφέρετε το μείγμα σε ένα διαφορετικό μπολ και προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι, την μαγειρική σόδα και το ξύσμα από πορτοκάλι.
Βήμα 4ο
«Δουλεύετε» το ζυμάρι με το χέρι στην επιφάνεια εργασίας σας.
Βήμα 5ο
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και πλάθετε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα προτιμάτε εσείς και τα παιδιά. Τα τοποθετείτε σ' ένα ταψί, πάνω σε φύλλο λαδόκολλας και αλείφετε από πάνω με το αυγό. Ψήνετε για 17-20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Καλή απόλαυση και καλές γιορτές!
Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!