Τι θα χρειαστείτε
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φακελάκια ξηρή μαγιά
3 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
180 ml ζεστό γάλα
30 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά (1 για το βούρτσισμα του ψωμιού)
200 γραμμάρια Μερέντα ή Νουτέλα
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Προσθέστε τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 2ο
Στο ζεστό γάλα, χτυπήστε ελαφρά στο βούτυρο και σιγά-σιγά ρίξτε το μέσα στο ξηρό μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε γρήγορα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Είναι σημαντικό το αυγό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το γάλα να μην είναι πάρα πολύ καυτό, έτσι ώστε η μαγιά να ενεργοποιηθεί σωστά και για να μην «κόψει» το αυγό μέσα στη ζύμη.
Βήμα 3ο
Στη συνέχεια, μεταφέρετε τη ζύμη σε έναν πάγκο ελαφρώς αλευρωμένο και ζυμώστε για άλλα 5 λεπτά. Εάν είναι πάρα πολύ κολλώδης, προσθέστε περισσότερο αλεύρι σταδιακά καθώς ζυμώνετε.
Βήμα 4ο
Μόλις σχηματιστεί ένα ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια, τοποθετήστε το σε ένα βουτυρωμένο μπολ, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε την ζύμη να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά.
Βήμα 5ο
Μόλις περάσει ο χρόνος, κόψτε την ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και ανοίξτε κάθε κομμάτι σε κύκλο μισό πόντο πάχους.
Βήμα 6ο
Στο πρώτο που θα ανοίξετε, απλώστε το 1/3 της σοκολάτας. Στη συνέχεια ανοίξτε ένα άλλο και τοποθετήστε το από πάνω. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι το τελευταίο κομμάτι.
Βήμα 7ο
Τοποθετήστε ένα πιάτο από πάνω και κόψτε τις άκρες έτσι ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε έναν τέλειο κύκλο.
Βήμα 8ο
Πιέστε ελαφρώς ένα ποτήρι στην μέση του κύκλου και κόψτε ξεκινώντας από το ποτήρι προς τα έξω, ομοιόμορφα 4 φορές. Έπειτα, κόψτε στη μέση το κάθε τέταρτο άλλη μία φορά έτσι ώστε να έχετε 16 ομοιόμορφα κομμάτια!
Βήμα 9ο
Ανασηκώστε το πρώτο κομμάτι και στρίψτε το 2 φορές προς μια κατεύθυνση και αφήστε το κάτω. Το ίδιο επαναλαμβάνετε με το διπλανό κομμάτι απλά από την αντίθετη κατεύθυνση- ένα προς τα δεξιά, ένα προς τα αριστερά. Μέτα ενώστε τα 2 κομμάτια στις ακρούλες έτσι ώστε να σχηματίσουν ένα πέταλο από λουλούδι.
Βήμα 10
Χτυπήστε το ένα αβγό και με το βουρτσάκι σιλικόνης και απλώστε το πάνω από το ψωμάκι.
Βήμα 11ο
Ψήστε για 15 με 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!