Τι θα χρειαστείτε
2 φλιτζάνια τραχανά σταρένιο (γλυκό)
1 φλιτζάνι γάλα
1 πρέζα χοντρό αλάτι
120 γραμμάρια τριμμένη φέτα
100 γραμμάρια βούτυρο
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Βράζετε τον τραχανά σε 1,5 λίτρο νερό με λίγο αλάτι σε σιγανή προς μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Μόλις χυλώσει το μίγμα, προσθέτετε το γάλα και το αφήνετε να βράσει ακόμα 5 λεπτά.
Βήμα 2ο
Τον αφαιρείτε από την φωτιά και τον βάζετε σε ένα πυρέξ ή βαθύ ταψάκι. Ενδεικτικά, το σκεύος της φωτογραφίας έχει διαστάσεις 20x25.
Βήμα 3ο
Προσθέτετε το τυρί και το βούτυρο και ανακατεύετε ελαφρώς.
Βήμα 4ο
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 1 με 1.5 ώρα ή μέχρι ο τραχανάς να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να έχει απορροφήσει τα υγρά.
Βήμα 5ο
Προτού κόψετε την πίτα, περιμένετε περίπου 20 λεπτά για να μην σας διαλυθεί και μετά σερβίρετε.
Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!