Τι θα χρειαστείτε
175 γραμμάρια μαργαρίνη ή βούτυρο
175 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
3 αυγά
150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γραμμάρια σκόνη από κακάο
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Για το frosting
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
100 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
Τι πρέπει να κάνετε
Στο μίξερ βάλτε όλα τα υλικά και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις ετοιμαστεί το μείγμα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το προσθέσετε στη φόρμα του κέικ, εφόσον την έχετε βουτυρώσει πρώτα.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε για περίπου 50 λεπτά. Το κέικ θα είναι έτοιμο, μόλις ροδίσει. Αφού το αφαιρέσετε, αφήστε το για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Παράλληλα ζεσταίνετε στο τηγάνι ή σε ένα κατσαρολάκι τη μαύρη σοκολάτα και το βούτυρο, μέχρι να λιώσουν. Ανακατεύετε πολύ καλά και περιμένετε να περάσουν 15 λεπτά. Τέλος, αλείψτε με το μείγμα το κέικ. Σερβίρετε.
Πηγή: houseandgarden.co.uk
Κέικ φρούτων
Φωτογραφία: simplyrecipes.com
Τι θα χρειαστείτε:
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουταλιά της σούπας σκόνη από κακάο
¼ κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
1/8 του φλιτζανιού βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
¼ του φλιτζανιού αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας
1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα (κομμένα και ξεφλουδισμένα)
¼ του φλιτζανιού νερό
Τι πρέπει να κάνετε
Αρχικά, σε ένα μπολ ζεστάνετε νερό για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αποξηραμένα φρούτα στο νερό και αφήστε να μουλιάσουν για 5 λεπτά.
Σ’ ένα διαφορετικό σκεύος βάλτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και τη σκόνη από κακάο και ανακατέψτε πολύ καλά.
Βάλτε τα αποξηραμένα φρούτα σ’ ένα μπολ και προσθέστε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το μέλι. Αφού ανακατέψετε πολύ καλά προσθέστε το μείγμα από αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεμα.
Χρησιμοποιήστε ένα πυρίμαχο σκεύος και γεμίστε το με το μείγμα. Ψήστε το για 5 λεπτά και αφού το βγάλετε και το αφήσετε να κρυώσει, βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα. Σερβίρετε.
Πηγή: cookpad.com
Kέικ βανίλιας
Φωτογραφία: womensweeklyfood.com
Τι θα χρειαστείτε
1 φλιτζάνι βούτυρο (ανάλατο)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
½ κουταλιά της σούπας αλάτι
4 αυγά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Τι πρέπει να κάνετε
Xτυπήστε στο μίξερ (σε υψηλή ταχύτητα) το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα αυγά -1 τη φορά- και μετά το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Μειώστε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά βάλτε το αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφού προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήστε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ, για περίπου 1 ώρα.
Πηγή: marthastewart.com