Τι θα χρειαστείτε
Για την γέμιση
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ζαμπόν ή πεπερόνι
½ φλιτζάνι μαγειρεμένο κιμά για μακαρόνια
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένη μοτσαρέλα
2 κουταλιές της σούπας γάλα με 2% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Για την ζύμη
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
½ φλιτζάνι ζεστό νερό
1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Λίγο σιμιγδάλι
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σ’ ένα μπολ αναμείξτε το ζαμπόν ή το πεπερόνι, τον κιμά και το τυρί μοτσαρέλας και ανακατέψτε πολύ καλά.
Βήμα 2ο
Αφού πρώτα φτιάξετε τη ζύμη, χωρίστε την σε 4 κομμάτια και πλάστε την με το χέρι σας σε μπαλάκια. Πασπαλίστε τον πάγκο της κουζίνας με αλεύρι και ανοίξτε τα μπαλάκια σε 4 λεπτά φύλλα.
Βήμα 3ο
Βάλτε τη γέμιση του μπολ στα φύλλα της ζύμης και σκεπάστε από την μία πλευρά. Στη συνέχεια, πιέστε και κλείστε τις άκρες με ένα πιρούνι, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Με ένα πινέλο, περάστε την κορυφή των καλτσόνε με γάλα και πασπαλίστε από πάνω με την τριμμένη παρμεζάνα.
Βήμα 4ο
Αφού προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήνετε για 20 με 25 περίπου λεπτά, μέχρι τα καλτσόνε να ροδίσουν και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Πηγή: tasteofhome.com