Tι θα χρειαστείτε
1 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 αυγό
½ φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι μπισκότα της προτίμησής σας (προτείνουμε πτι- μπερ ή digestive)
½ κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Χρησιμοποιήστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και βουτυρώστε τη βάση της με ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο. Αν δεν έχετε στρογγυλή φόρμα, το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με μια μακρόστενη.
Βήμα 2ο
Σπάστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα μισά σε ένα φλιτζάνι.
Βήμα 3ο
Σ’ ένα άλλο μπολ αναμειγνύετε τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να πάρει το μείγμα ένα ελαφρύ κίτρινο χρώμα.
Βήμα 4ο
Σ’ ένα σκεύος τοποθετείτε τη μισή κουβερτούρα και την αφήνετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια, την απομακρύνετε από το μάτι.
Βήμα 5ο
Σ’ ένα μπολ αναμειγνύετε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα τριμμένα μπισκότα. Προσθέτετε ένα αυγό και ανακατεύετε πολύ καλά με σπάτουλα.
Βήμα 60
Βάζετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και με ένα κουτάλι το στρώνετε ομοιόμορφα ώστε να καλύπτει όλες τις επιφάνειες.
Βήμα 7ο
Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνετε την να παγώσει για 3 ώρες.
Βήμα 8ο
Όταν περάσουν οι 3 ώρες, τη βγάζετε από το ψυγείο και στη συνέχεια την αναποδογυρίζετε σε ένα πιάτο.
Βήμα 9ο
Λιώνετε την υπόλοιπη μαύρη σοκολάτα και με μια σπάτουλα την απλώνετε σε όλες τις πλευρές της τούρτας.
Βήμα 10ο
Σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας και μία μπάλα παγωτό βανίλιας.
Πηγή: wikihow.com