Θα χρειαστείτε
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Μισό κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
80 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα raspberries
Ξυλάκια για γλειφιτζούρια ή για παγωτά
Τι πρέπει να κάνετε
Σ’ ένα μπολ ρίχνετε τα raspberries και μ’ ένα πιρούνι τα λιώνετε μέχρι να γίνουν, σχεδόν, πουρές.
Χρησιμοποιήστε ένα ταψί ψησίματος και αφού τοποθετήσετε αντικολλητική κόλλα, το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
Στη συνέχεια, σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και τα λιωμένα raspberries και ανακατεύετε πολύ καλά.
Αφού βγάλετε το ταψί απ’ το ψυγείο, τοποθετήστε το στον πάγκο της κουζίνας. Χρησιμοποιήστε 2 κουταλιές της σούπας απ’ το μείγμα και βάλτε το στο ταψί, σχηματίζοντας κύκλο με το κουτάλι και συνεχίστε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Τέλος, βάλτε το ξυλάκι στο κέντρο κάθε κύκλου και τοποθετήστε το ταψί με τα γλειφιτζούρια στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσουν.
Πηγή και φωτογραφία: taste.com.au
Γλειφιτζούρι…frozen yogurt
H φωτογραφία είναι από το hellowonderful.com
Θα χρειαστείτε
Γιαούρτι
Φυτικά χρώματα για φαγητό
Ξυλάκια για γλειφιτζούρια
Κορνέ ζαχαροπλαστικής ή δοχείο squeeze
Λαδόκολλα
Tι πρέπει να κάνετε
Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε σε 4 μπολ το γιαούρτι και να προσθέσετε σταγόνες απ’ τα χρώματα που έχετε επιλέξει. Έπειτα ανακατεύετε πολύ καλά.
Στη συνέχεια, αδειάζετε το χρωματιστό μείγμα στο κορνέ ζαχαροπλαστικής ή στο δοχείο squeeze.
Σ’ ένα μεγάλο δίσκο τοποθετείτε την λαδόκολλα και αναλόγως το εργαλείο που έχετε προτιμήσει, φτιάχνετε κύκλους, χρησιμοποιώντας τα χρωματιστά μείγματα και στο τέλος, προσθέτετε το ξυλάκι.
Βάζετε τον δίσκο στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν τα γλειφιτζούρια. Τα αφαιρείτε από την λαδόκολλα και είναι έτοιμα.
Πηγή: hellowonderful.com
Γλειφιτζούρι…μέλι
Η φωτογραφία είναι από το themondaybox.com
Τι χρειάζεστε
2 κουταλιές της σούπας νερό
5 σταγόνες εκχύλισμα λεμονιού
1/3 φλιτζανιού μέλι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Ξυλάκια για γλειφιτζούρια
Τι πρέπει να κάνετε
Σε ένα τηγάνι, τοποθετήστε το νερό, το μέλι και τη ζάχαρη και καθώς βράζουν σε μέτρια φωτιά χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια, ανεβάστε τη θερμοκρασία μέχρι το μείγμα να πάρει διάφανο-κίτρινο χρώμα.
Αφού αφαιρέσετε το τηγάνι από τη φωτιά τοποθετήστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέστε το εκχύλισμα λεμονιού.
Σε ένα ταψί ψησίματος, βάλτε αντικολλητική κόλλα και με ένα κουτάλι ρίξτε το μείγμα φτιάχνοντας κυκλικά σχήματα. Βάλτε τα ξυλάκια στο κέντρο του κύκλου και τοποθετήστε τα στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.
Πηγή: leaf.tv