Tο πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο της... τεμπέλας

Load more
Μην κρίνετε τους ανθρώπους από αυτό που βλέπετε και μην κρίνετε τα γλυκά από αυτό που ακούτε. Εν προκειμένω, θα υπερασπιστούμε την τιμή της πατσαβουρόπιτας που ξέρουμε ότι το όνομά της δεν ηχεί καλά στα αυτιά σας (ούτε και στα δικά μας), ενθουσιάζει όμως τον... ουρανίσκο μας. Λέγεται έτσι γιατί, αντί να απλώσεις το φύλλο στο ταψί ίσια και ομοιόμορφα, το ζαρώνεις σαν να ήταν πατσαβούρα και μετά ρίχνεις τη γέμιση, χωρίς να σκεπάσεις με άλλο φύλλο την πίτα. Κυκλοφορεί σε γλυκιά και αλμυρή εκδοχή.

Εμείς, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την πατσαβουρόπιτα -γιατί έχουμε αδυναμία στα γλυκά-  η οποία γευστικά θυμίζει γαλακτομπούρεκο, όμως είναι πολύ πιο εύκολη στην προετοιμασία.

*Φωτογραφία: griechischekueche.com

Τι θα χρειαστείτε

1 πακέτο έτοιμο φύλλο κρούστας

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο

1 φλιτζάνι γάλα

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Μία πρέζα αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια ζαχαροπλαστικής σε σκόνη

4 αυγά

Κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο


Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε τα αυγά, χτυπήστε τα καλά και έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Ανακατέψτε καλά και μετά ρίξτε μία πρέζα αλάτι.

Βήμα 2ο

Με το ηλιέλαιο, λαδώστε το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε και στη συνέχεια, αρχίστε να ζαρώνετε ένα ένα τα φύλλα και να τα τοποθετείτε μέσα στο ταψί, χωρίς όμως να είναι στριμωγμένα. Αφήστε ένα μικρό κενό ανάμεσά τους για να απλώσετε καλύτερα τη γλυκιά γέμιση.

*Φωτογραφία: griechischekueche.com

Βήμα 3ο

Ανακατέψτε το μίγμα που φτιάξατε για λίγα λεπτά ακόμα και στη συνέχεια ρίξτε το πάνω στα φύλλα αργά. Πριν βάλετε την πίτα στο φούρνο, πασπαλίστε την με ροδόνερο.

Βήμα 4ο

Αφήστε την πατσαβουρόπιτα να ψηθεί για 40-50 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

*Φωτογραφία: griechischekueche.com

Βήμα 5ο

Μπορείτε να τη σερβίρετε ζεστή με κανέλα ή ζάχαρη άχνη και να τη συνδυάσετε με παγωτό (κατά προτίμηση βανίλια ή καϊμάκι) για να γίνει πιο δροσερή τώρα που καλοκαιριάζει. 

*Φωτογραφία: griechischekueche.com

*Φωτογραφία: griechischekueche.com

Πηγή: easypeasycook.com
 

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων