*Φωτογραφία: griechischekueche.com
Τι θα χρειαστείτε
1 πακέτο έτοιμο φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Μία πρέζα αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια ζαχαροπλαστικής σε σκόνη
4 αυγά
Κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε τα αυγά, χτυπήστε τα καλά και έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Ανακατέψτε καλά και μετά ρίξτε μία πρέζα αλάτι.
Βήμα 2ο
Με το ηλιέλαιο, λαδώστε το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε και στη συνέχεια, αρχίστε να ζαρώνετε ένα ένα τα φύλλα και να τα τοποθετείτε μέσα στο ταψί, χωρίς όμως να είναι στριμωγμένα. Αφήστε ένα μικρό κενό ανάμεσά τους για να απλώσετε καλύτερα τη γλυκιά γέμιση.
*Φωτογραφία: griechischekueche.com
Βήμα 3ο
Ανακατέψτε το μίγμα που φτιάξατε για λίγα λεπτά ακόμα και στη συνέχεια ρίξτε το πάνω στα φύλλα αργά. Πριν βάλετε την πίτα στο φούρνο, πασπαλίστε την με ροδόνερο.
Βήμα 4ο
Αφήστε την πατσαβουρόπιτα να ψηθεί για 40-50 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
*Φωτογραφία: griechischekueche.com
Βήμα 5ο
Μπορείτε να τη σερβίρετε ζεστή με κανέλα ή ζάχαρη άχνη και να τη συνδυάσετε με παγωτό (κατά προτίμηση βανίλια ή καϊμάκι) για να γίνει πιο δροσερή τώρα που καλοκαιριάζει.
*Φωτογραφία: griechischekueche.com
*Φωτογραφία: griechischekueche.com
Πηγή: easypeasycook.com