Τι θα χρειαστείτε
240 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
240 γραμμάρια μέλι
200 γραμμάρια ταχίνι
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα, προαιρετικά
½ φλιτζάνι κομμάτια μαύρης σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι σπασμένους ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια ή ό,τι άλλο θέλετε)
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Αναμειγνύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια κολλώδης αλλά σχετικά στερεή ζύμη.
Βήμα 2ο
Τυλίγετε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη ή λαδόκολλα και αφήνετε για 10 με 15' στην κατάψυξη.
Βήμα 3ο
Στη συνέχεια, αφαιρείτε το περιτύλιγμα και κόβετε τη ζύμη σε ροδέλες και αν θέλετε τα αφήνετε έτσι ή πλάθετε (σε μπαλίτσα) το κάθε κομμάτι που κόβετε και στη συνέχεια του δίνετε το σχήμα που θέλετε.
Βήμα 4ο
Τα απλώνετε σε χαρτί ψησίματος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15' στους 180 βαθμούς.
Βήμα 5ο
Όταν τα μπισκότα πάρουν χρυσαφί χρώμα τότε είναι έτοιμα (ακόμα και όταν θα περάσουν τα 10 -15' ψησίματος, τα μπισκότα θα είναι πολύ μαλακά).
Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για να γίνουν τραγανά.
Καλή επιτυχία!