Κέικ μελομακάρονο: O καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσετε τα μελομακάρονα που περίσσεψαν

Load more
Για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς, στο μυαλό κάθε μέλους της συντακτικής ομάδας του Mama365 η φράση «μελομακάρονα που περίσσεψαν» είναι το συντομότερο γιορτινό ανέκδοτο. Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι που έφαγαν, χόρτασαν, έσκασαν, μπούχτησαν και τώρα δεν θέλουν να ξαναδούν μελομακάρονο στα μάτια τους. Γι’ αυτούς, λοιπόν, τους συνανθρώπους μας δουλεύουμε και, μπορεί να διαφωνούμε, αλλά θα υπερασπιζόμαστε μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μας το δικαίωμά τους στην εγκράτεια.

Αν, λοιπόν, έχετε ένα βουνό μελομακάρονα που δεν πρόκειται να φαγωθεί, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τη συνταγή που βρήκαμε στο site του Στέλιου Παρλιάρου φτιάχνοντας ένα λαχταριστό κέικ με μόλις μισή ώρα προετοιμασίας και μία ώρα ψησίματος.

Τι θα χρειαστείτε

Για το κέικ

3 αυγά

200 γραμμάρια ζάχαρη

100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

500 γραμμάρια μελομακάρονα, τριμμένα σε σκόνη, στο μούλτι

100 γραμμάρια καρύδια, χοντροκομμένα

Βούτυρο αγελάδας, λιωμένο για τη φόρμα

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Λίγο μέλι

Καρύδια, χοντροτριμμένα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Χτυπήστε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν.

Βήμα 2ο

Σταματήστε το χτύπημα και προσθέστε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα, ανακατεύοντας παράλληλα με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Βήμα 3ο

Στο τέλος ενσωματώστε τα τριμμένα μελομακάρονα μαζί με τα καρύδια.

Βήμα 4ο

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Αδειάστε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα.

Βήμα 5ο

Χαμηλώστε στους 160°C και ψήστε για ακόμη μισή ώρα. Αφήστε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρετέ το.

Βήμα 6ο

Αν θέλετε, σερβίρετε περιχύνοντάς το με λίγο μέλι και πασπαλίζοντας με καρύδια, έτσι ώστε να θυμίζει και στην όψη μελομακάρονο.

Πηγή: steliosparliaros.gr 

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων