*Φωτογραφία: cnn.com
Τι θα χρειαστείτε
1 φλιτζάνι ή 140 γραμμάρια κάσιους ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας
200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
Αποξηραμένα cranberries (προαιρετικά)
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σε ένα μακρόστενο σκεύος που μπαίνει στον φούρνο βάλτε αντικολλητικό χαρτί, απλώστε τους ξηρούς καρπούς και αφήστε τους να καβουρντιστούν για 5 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.
*Φωτογραφία: effectiveremediescom-jpodufumfywuunpq60f.stackpathdns.com
Βήμα 2ο
Στη συνέχεια, κόψτε την σοκολάτα σε κομμάτια, ρίξτε την σε ένα μικρό σκεύος που θα βάλετε στο μάτι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
*Φωτογραφία: mitzyathome.com
Βήμα 3ο
Προσθέστε μέσα τους ξηρούς καρπούς και συνεχίστε να ανακατεύετε. Σε αυτό το βήμα, μπορείτε να προσθέσετε και τα cranberries, αν σας αρέσουν, για να γίνουν πιο μαλακά τα βραχάκια.
Βήμα 4ο
Με ένα κουταλάκι του γλυκού, πάρτε λίγο-λίγο απ’ το μίγμα και βάλτε το σε έναν δίσκο με με αντικολλητικό χαρτί- δεν χρειάζεται να δώσετε στα βραχάκια τέλειο σχήμα.
*Φωτογραφία: blog.emeals.com
Βήμα 5ο
Μόλις τελειώσει το μίγμα, αφήστε τα σοκολατάκια να «δέσουν» σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή με μία ώρα πριν τα δοκιμάσετε. Αν δεν έχετε σκοπό να τα καταναλώσετε άμεσα, φυλάξτε τα σε ένα αεροστεγές τάπερ για να μην χάσουν τη φρεσκάδα τους τις επόμενες μέρες.
*Φωτογραφία: bakeplaysmile.com
Πηγή: lovefoodies.com