*Φωτογραφία: rd.com
Μηλόξιδο, λεμόνι και μέλι
Ζεστάνετε 1 ποτήρι νερό στον βραστήρα και στη συνέχεια προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο. Έπειτα, ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας μέλι και ίδια ποσότητα χυμό λεμονιού. Μετά, απλώς απολαύστε.
*Φωτογραφία: fthmb.tqn.com
Μπορεί το μηλόξιδο σας φαίνεται περίεργη επιλογή, όμως δεν έχει τόσο έντονη γεύση όσο το κλασικό ξίδι και επιπλέον τα συστατικά του δυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Το λεμόνι, επίσης, είναι γνωστό ότι «σκοτώνει» τα μικρόβια ενώ το μέλι είναι το τέλειο γιατρικό για τον ερεθισμένο λαιμό.
Πηγή: theindianspot.com
Πικάντικο πράσινο τσάι
Σε ένα μεγάλο μπολ ή μια μικρή κατσαρόλα, αναμίξτε 2 στικ κανέλας, 4 φακελάκια με πράσινο τσάι, ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ (θα το βρείτε στα είδη μαναβικής στο σούπερ μάρκετ) , ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από λεμόνι, λίγη σκόνη κάρδαμο και στη συνέχεια βάλτε βραστό νερό (υπολογίστε 4 κούπες). Αφήστε το ρόφημα να «δέσει» για περίπου 6 λεπτά. Μετά σουρώστε, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μέλι και ανακατέψτε το καλά. Μόλις διαλυθεί, σερβίρετε!
*Φωτογραφία: blog.grabon.in
Το πράσινο τσάι εκτός του ότι είναι κι αυτό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, έχει αποδειχθεί ότι ένα κύριο συστατικό του «μπλοκάρει» τον ιό που έχει εισχωρήσει στον οργανισμό μας και δεν τον αφήνει να μας επιτεθεί άλλο.
Πηγή: tasteofhome.com
Ζεστό ρόφημα με τζίντζερ και κανέλα
Αφού ζεστάνετε δύο ποτήρια νερό στον βραστήρα, προσθέστε μία κουταλιά της σούπας τζίντζερ που θα έχετε ψιλοκόψει , και αφήστε το να «κάτσει» για 3 λεπτά. Έπειτα, σε μια κούπα ανακατέψτε το λεμόνι με το μέλι και στη συνέχεια προσθέστε μέσα το ρόφημα με το τζίντζερ. Ρίξτε λίγη κανέλα και απολαύστε.
*Φωτογραφία: potsandpans.com
Το τζίντζερ θα μειώσει την ενοχλητική καταρροή ενώ η κανέλα περιέχει αντιοξειδωτικά που θα σας βοηθήσουν να δυναμώσετε τον οργανισμό σας.
Πηγή: theindianspot.com
Πορτοκάλι, μέλι και γαρύφαλλο
Σε ένα μικρό σκεύος, βάλτε ¾ της κούπας χυμό πορτοκάλι, ¼ της κούπας νερό, ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη, ελάχιστη κανέλα και ένα κομμάτι γαρύφαλλο. Αφήστε το μίγμα να «δέσει», έπειτα προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Σερβίρετε σε μια κούπα.
*Φωτογραφία: finedininglovers.cdn.crosscast-system.com
Ο χυμός πορτοκάλι περιέχει βιταμίνη C που είναι εξαιρετικά δυναμωτική για έναν εξασθενημένο οργανισμό, το μέλι ανακουφίζει τον λαιμό και το γαρύφαλλο τον επίμονο βήχα.
Πηγή: geniuskitchen.com