2. Η μυρωδιά
Οι «καλές» φράουλες πρέπει να έχουν γεμάτο άρωμα, χωρίς την προσθήκη άλλων στοιχείων. Αν η μυρωδιά τους δεν είναι έντονη, το πιθανότερο είναι ότι μεγάλωσαν παρέα με… χημικά.
3. Το σωστό μέγεθος και σχήμα
Μην «ενδίδετε» στις πολύ μεγάλες φράουλες -είναι πιθανό ότι τις έχουν γεμίσει με νερό για να φαίνονται πιο ζουμερές. Τα μαύρα σημάδια, επίσης, είναι ένδειξη ότι αρχίζουν να «σαπίζουν», γι’ αυτό μην τις προσθέσετε στο κεσεδάκι σας!
4. Τα φύλλα
Τα φύλλα λένε πολλά για τη διάρκεια ζωής του φρούτου. Αν λείπουν, μην τις επιλέξετε, γιατί οι φράουλες θα χαλάσουν πολύ γρήγορα. Από την άλλη, αν τα φύλλα φαίνονται ξερά ή έχουν κιτρινίσει, σημαίνει ότι έχουν παραμείνει στα… αζήτητα για μέρες. Το ανοιχτό πράσινο είναι το χρώμα που πρέπει να αναζητάτε.
Και μια τελευταία συμβουλή: αν τα φύλλα δεν «κολλάνε» πάνω στο φρούτο αλλά το κλωνάρι τους απέχει λίγο από την κορυφή του, να ξέρετε ότι θα απολαύσετε γλυκές φράουλες.
5. Οι σπόροι
Όσο πιο μακριά είναι οι σπόροι μεταξύ τους, τόσο πιο γλυκές θα είναι οι φράουλες.
Διαλέξτε σοφά λοιπόν!
Πηγή: Brightside.me