Πώς να φτιάξετε μαλακά cookies με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Load more
Στο εβδομαδιαίο γλυκό των παιδιών, μπορείτε να «παντρέψετε» τρεις αγαπημένες γεύσεις των παιδιών: τη σοκολάτα, το φυστικοβούτυρο και την αιώνια αδυναμία τους, τα μπισκότα. Είναι ό,τι πρέπει για το κολατσιό στο σχολείο, για ένα σνακ που θα συνοδεύσει το βραδινό γάλα τους αλλά και για τον δικό σας απογευματινό καφέ. Δείτε τη βήμα- βήμα τη συνταγή για τα πιο μαλακά και λαχταριστά μπισκότα που έχετε φάει!

Τι θα χρειαστείτε

110 γραμμάρια βούτυρο χωρίς αλάτι (σε θερμοκρασία δωματίου)

1/3 του φλιτζανιού φυστικοβούτυρο

Μισό κουταλάκι του γλυκού βανίλια ζαχαροπλαστικής

1 και ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ φλιτζανιού άχνη ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¾ φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας

Πώς θα τα φτιάξετε

Βήμα 1ο

Με ένα μίξερ χειρός, κανονικό μίξερ ή μια ξύλινη κουτάλα, αναμίξτε το φυστικοβούτυρο και το βούτυρο. Βεβαιωθείτε ότι τα υλικά θα ανακατευθούν πολύ καλά και θα αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Στη συνέχεια, προσθέστε και τη βανίλια.



Βήμα 2ο

Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά μαζί και στη συνέχεια προσθέστε τα στο μίγμα με το βούτυρο. Περιμένετε μέχρι να «δέσει» η ζύμη και να μην κάνει «γρομπαλάκια».



Βήμα 3ο

Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας, και τοποθετήστε τη ζύμη που έχετε φτιάξει σε ένα φύλλο ψησίματος. Με προσεκτικές κινήσεις, «δουλέψτε» τη ζύμη έτσι ώστε να σχηματίσετε έναν κορμό. Αν έχει ακόμα «γρομπαλάκια», συνεχίστε να την δουλεύετε με τα χέρια σας. Έπειτα, τυλίξτε τον  κορμό στο χαρτί, φροντίζοντας να έχει όσο το δυνατόν ομοιόμορφο σχήμα. Ασφαλίστε καλά τις άκρες του και αφήστε τον να παγώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες. Υπολογίστε ότι ο κορμός θα πρέπει να έχει μήκος περίπου 20 εκατοστά.

Βήμα 4ο

Αφού βγάλετε τον κορμό απ’ το ψυγείο, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Έπειτα, κόψτε τον σε λεπτά κομμάτια- δεν χρειάζεται να είναι τέλεια αλλά να είναι ισομέγεθη για να ψηθούν ομοιόμορφα.



Βήμα 5ο

Ψήστε στους 180 βαθμούς σε 12 με 14 λεπτά, ανάλογα με το πόσο λεπτές φέτες έχετε κόψει. Μπορεί τα μπισκότα να μην έχουν ροδίσει ή να μην φαίνονται τραγανά όταν τα βγάλετε απ’ τον φούρνο, όμως δεν πρέπει να παραψηθούν γιατί μετά δεν θα είναι μαλακά- ένα από τα ατού τους είναι ότι λιώνουν στο στόμα.



Βήμα 6ο

Αφήστε τα ν κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τα σερβίρετε και στη συνέχεια απολαύστε μαζί με τον καφέ σας!



*Η συνταγή προέρχεται από το theviewfromgreatisland.com


Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων